Vijftigenmeer

Je hebt een beetje geluk nodig om gelukkig te worden

Kerstrit LandRoverClubHolland (LRCH) 2015

landroverclub holland kerstritOnze jaarlijkse kerstrit met de Landroverclub Holland. De leden van deze club zijn bezeten van het Engelse merk Landrover.  Ruim 300 stoere auto’s versierd in kerstsfeer.  Deze sportieve dag beginnen we met een kop koffie in de buitenlucht en vervolgen onze reis dan met een, voor ons onbekende route door de Betuwe (Batavierenland).

 

Lege parkeerplaats

We overnachten (voorafgaand aan de kerstrit)  in de buurt van het vertrekpunt. Heelsum; Bilderberg Hotel Klein Zwitserland. Een landelijk gelegen charmant hotel, westelijk van Arnhem, boven de Neder-Rijn. Het hotel staat in de buurt van Kasteel Doorwerth. Schitterende omgeving. Op de parkeerplaats geen Landrover te zien die avond. We weten inmiddels dat dit snel kan veranderen.

versierde autoDe verzamellocatie dit jaar is het Omnivents Watergoed in Valburg. De locatie is tot op het allerlaatste moment geheim. We halen ons roadboek (routebeschrijving) op in een LRCH-tent. Wat een drukte, wat een mensen. Blubber en nog eens blubber. Diepe sporen en grote plassen water. Maar daar is iedereen op voorbereid. Gestroomlijnd en strak georganiseerd als altijd. Superteam. Geen witte broeken en naaldhakken maar spijkerbroeken met outdoor laarzen. Stoer. Iedereen is vrolijk en opgewekt. We zijn weer onder de indruk van de kerstversieringen op de auto’s. IJsberen op de motorkap, Kerstman op een driewieler en complete kerstbomen op het dak. Gek en supergek.

De route van deze kerstrit

De kerstrit voert ons langs de rijke historie van de Batavieren. Leuke dorpjes in het land van Maas en Waal. Romantische huisjes, uitzicht op de rivier met pittoreske dijkhuisjes, fruitbomen in een prachtige, kleurrijke natuur. Bijkomend voordeel was de zon, die af en toe ook even kwam kijken. De korte stops op de route zijn een uitdaging voor de organisatie en de omgeving door het groot aantal deelnemende auto’s en dito inzittenden. Halverwege de dag nog een kop warme chocolademelk (met slagroom) ergens midden in de natuur. Je kunt dan bijpraten of iets kopen in de clubshop. Zelf ff een mok meenemen natuurlijk. We houden het allemaal wel netjes en duurzaam. Om de vergunningen voor de route te krijgen is de organisatie al maanden bezig.

Bolletje-Pijltje

Je rijdt deze kerstrit met het zogenaamd bolletje-pijltje systeem. Voor de één hogeredutch captain slow wiskunde en voor de ander de keuze om niet te navigeren en gewoon achter een andere landrover aan te rijden. Als die dan verkeerd rijdt, rijdt de hele stoet verkeerd. Op het dashboard heb ik ook nog een telefoon-app om de Engelse mijlen om te rekenen naar kilometers omdat we in een authentieke telefoon appEngelse Defender rijden. Rechts gestuurd. In de cockpit van onze bijna antieke Defender hoeven we ons niet te vervelen.

 

We kijken terug op een ontspannen dag. Niemand in de blubber zien vallen … en zelf ook geen zwieper gemaakt bij het in en uitstappen (zie treeplank … op de foto). Onze welgemeende complimenten voor de organisatie. Vrijwilligers van het eerste uur. Achter de schermen en vooral in eigen tijd.

Het motto van Landrover: One life, live it. Wij sluiten ons daar graag bij aan.

1 reactie

  1. Ben niet jaloers of zo, maar zou ook wel eens in zo’n stoere auto (mee) willen rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

Vijftigenmeer