Vijftigenmeer

Liefde verkwikt als zonneschijn na regen

Kerstfeiten: Weet je dat de Kerstman afstamt van Sinterklaas?

 

Kerstfeiten. Kerst is een periode van rust en welbehagen. Samenzijn met familie en vrienden. Rust en genieten. Lekker eten en drinken. Maar wat speelt er zich in de wereld achter de schermen af? Code rood in China en bioactieve stoffen in je vetvoorraad. Wat weet jij niet van Kerst?

Je weet vast niet dat:

  • poppetje mutsDoor het ophangen van de kerstversiering en andere kerst gerelateerde ongelukken, gemiddeld 17 mensen per jaar overlijden (op deze aardbol);
  • Het gerucht gaat dat Kerstman rood is gaan dragen door de reclame van Coca Cola in 1930;
  • De Kerstman afstamt van Sinterklaas? Maar dan een soort opgevoerde versie? Op een gemiddelde kerstwerkdag, als hij alle kinderen kadootjes wil brengen, werkt hij ongeveer 822 huizen per seconde af;
  • Het verschil tussen een kerstbrood en een paasbrood alleen het poedersuiker is? Dus tijdens het kerstontbijt bij je schoonouders loop je het risico een Paasbrood met poedersuiker te eten;
  • De kans dat we een witte kerst krijgen ongeveer 7%.

 

Kerstfeiten: Badolie kun je echt niet drinken

poppetje met rode mutsNederlandse zanger Bennie Jolink (van Normaal) staat voor het laatst op het podium vanwege gezondheidsklachten. Het gesjoemel met diesel had voorkomen kunnen worden door de Europese Commissie. Smog in China. Code rood. Niet voor mist of gladde wegen maar omdat fijnstofmetingen kritieke waarden bereiken. In Rusland zijn tientallen mensen overleden door het drinken van badolie. Ze dachten dat dit dezelfde effecten zou hebben als alcohol. Noodweer in Zuid Spanje en in België hebben ze ruzie over kerststallen in het gemeentehuis. Porno in de kerstal? Nee, heus niet. Is niet neutraal genoeg. Kijk gewoon naar jezelf en niet naar de kerststal van een ander. Vrede op aarde; normen en waarden. Te bizar om verder toe te lichten.

Champagne met een rietje

kerstpoppetje met pollepelVeel beroemdheden treden op de voorgrond voor het milieu en de minder bedeelden. Als je dan leest wat voor bizarre eisen ze hebben als ze met hun kerosine verslindende private jets over de wereld vliegen, krijg je toch wel een misplaatst of misselijk gevoel. De dame van het beroemde kerstliedje wilde tijdens haar aanwezigheid op een kerstevenement 20 witte katjes en 100 witte duiven. In de kleedkamer een fles erg dure Champagne met een buigzaam rietje. Een van haar zanger collega’s wil gewoon 56 flesjes water in haar kleedkamer.
Nog steeds sterven er kinderen door honger en dorst …

Bioactieve stoffen

kerstpoppetje met stofzuigerNa de kerstfeiten nu verder met wassen, stofzuigen, strijken en boodschappen doen. Ik rijd voorzichtig op overvolle parkeerplaatsen, sluit aan in lange rijen achter de kassa met zuchtende vaders en moeders. ’s Nachts pieker ik tijdens mijn kerstachtige opvliegers over de gasten. De mee-eters zeg maar. Nachtmerries over champignons, het zoekraken van bestek en maagzuur.
Het artikel dat ik toevallig lees over fytonutrieënten, resveratrol en quercetine in de overgang, leggen mijn hersencellen volledig plat. De conclusie dat de bioactieve stoffen de vetvoorraad verlagen tijdens de overgang, is me volledig ontgaan. Het lijkt wel op de tv-reclame voor anti rimpel crème. Ik snap er gewoon niets van. Ik lach hardop om een artikel van een Nederlander die weer ergens aan de weg moest plassen. Hij vergat z’n (nieuwe) auto op de handrem te zetten. Auto in het water. Ik zie hem al rennen met zijn broek op de enkels. Het stinkt nu niet alleen daar in die berm maar ook in zijn auto.

kerstfeiten poppetjes dansenWat je vast niet weet is dat wetenschapper Jan Astrom heeft vastgesteld dat 10 seconden knuffelen je bloeddruk al verlaagt. Je stressgehalte gaat omlaag en je gevoel van geluk omhoog. Houd elkaar gewoon even lekker vast tijdens deze dagen; dat snapt iedereen.

 

We stomen op naar het kerstweekend. Letterlijk en figuurlijk. Met in ons hart het verdriet van de slachtoffers en hun naasten in Berlijn en de rest van de ellende in de wereld, waar we onze ogen niet voor moeten/mogen sluiten.

2 reacties

  1. Houd elkaar gewoon even lekker vast tijdens deze dagen; dat snapt iedereen.
    NOU JA IEDEREEN????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑