Vijftigenmeer

Je hebt een beetje geluk nodig om gelukkig te worden

Grijs en lang haar

grijs crazy kappers groningenGrijs en lang haar. Veel vrouwen denken dat zodra ze wat ouder worden, lang haar niet meer kan. Van de kapper begreep ik juist dat het juist heel modern is. Blijf bij jezelf dus. Omdat ik net als alle andere ‘vijftigenmeer’ vrouwen in de kracht van m’n leven zit gooi ik het bejaarde gevoel overboord als de eerste grijze haren verschijnen.

Melanine

grijs haar

na de behandeling bij Crazy Kappers

Grijs is het gevolg van een veranderde eiwitsynthese. Hierdoor verlies je melanine (geeft kleur aan je haar). Als dit melanine afneemt wordt je haar grijs en uiteindelijk wit. Het is een fabeltje dat als je één enkele grijze haar uittrekt er twee nieuwe voor in de plaats komen. Melanine zorgt ook voor de  soepelheid van je haar. Dit is dan ook de reden dat grijs haar droger en stugger is en krul heeft. Maar ook daar is bij de moderne kapper (Crazy Kappers) een oplossing voor. Breng wat kleurnuances aan. Want een mooie kop grijs haar kan erg karaktervol zijn.

Ongezonde leefstijl en stress

Je kunt ook grijs worden door een ongezonde leefstijl en te veel stress. Dit is zeker geen fabeltje. Bij een lange periode van stress kan adrenaline een negatief effect hebben. Het beschadigt je DNA. Dit kan leiden tot diverse aandoeningen, zoals grijs haar. Er ontstaat schade aan de cellen die pigment in het haar produceren. Als deze cellen geen pigment meer kunnen produceren krijg je grijs haar.

Vitamine B12 tekort

Door een tekort aan vitamine B12 kun je grijze haren krijgen. Ook op jonge leeftijd. Ouderen, vegetariërs en mensen met bepaalde ziektes en aandoeningen (o.a. aan de maag & darmen, ikke dus ook) hebben een verhoogde kans op een B12 tekort. In tegenstelling tot erfelijkheid en leeftijd, is je B12 inname een factor die je soms wel kunt beïnvloeden om grijs haar te voorkomen.

Grijs haar en erfelijkheid

De één wordt al grijs voor in de twintig en de ander blijft tot op hoge leeftijd de eigen haarkleur houden. Erfelijkheid speelt daarbij een grote rol. De kleur van je ogen is erfelijk maar zeker ook het moment waarop je haar een andere kleur krijgt.

Het juiste kapsel bij Crazy Kappers

Ga naar een goede kapper en laat je adviseren over je coupe en de kleur. Ik was bij Crazy Kappers in Groningen (Susanne); Westerhaven. Wat voor mij erg prettig was te merken, dat er goed werd geluisterd.  Op het advies van de kapster heb ik gekozen voor high(low)lights waardoor de overgang naar grijs haar minder opvalt. Het is naast het verdoezelen van je grijze haar een perfect middel om je kapsel wat lichter te maken en meer diepte te geven. Zo heb je ook minder zichtbare uitgroei. Na het verven werd mijn haar uitgespoeld en gewassen. Wat een weldaad; het voelde bijna als een hoofdmassage. Als laatst werd het met zorg en aandacht (creatief en perfect) geknipt. Ik heb nu een coupe in lange lagen waardoor het mooi vol lijkt. Nog wat praktische tips en met een grote glimlach de deur uit. Hartstikke tevreden.

crazy kappers groningen

Ook zij die grijzend zijn kunnen zich blond voelen …

 

9 reacties

 1. Als jij dat bent Herma op die kleine foto dan kan ik alleen maar zeggen: PRACHTIG

  • Dank je voor het compliment. Het is toch altijd spannend om naar de kapper te gaan. Deze dame nam de tijd en luisterde naar al m’n wensen. Een aanrader dus!

   • Trouwens wat is oud en wie bepaalt dat? De tijden van oma’s in bloemetjes jurken en “Forma Natura” schoenen kan ik me nog wel herinneren van mijn oma. Maar die oudjes waren al oud toen ze tegen de vijftig liepen. Ik heb een vriendin van 68 die er beter uitziet en zich vlotter gedraagt dan mijn oma van toen in de midden 50. Nee oud van tegenwoordig is gewoon niet oud. Wel meer ervaren, wijzer en nog steeds onderzoekend. Het leven houdt niet op bij 50,60 of 70.

    • Precies! Je slaat de spijker op z´n kop. Afgezien daarvan zit schoonheid van binnen. Het is je uitstraling die het ´m doet.

     • Uitstraling dat zal het hem zijn.
      We zouden bewuster van onze eigen uitstraling moeten zijn.
      Vaak zien anderen ons geheel anders dan dat we het ook ooit hadden kunnen vermoeden. En niet zelden op een hoger niveau dan hoe we ons zelf inschalen.
      Maar ja dat zal onze Groningse nuchterheid wel zijn.
      Niets mis mee maar soms zou het handig zijn om te weten hoe anderen je uitstraling ervaren.
      Soms kom je er te laat achter en soms had je het beter niet kunnen weten.
      Maar ja C’est la vie zullen we maar zeggen.

      :>))

 2. Herma!
  Ik geniet zo van je verhalen! Feest der herkenning (meestal).
  Ik verheug me op je volgende blog 🙂

  Grt.Marga

 3. Bedankt Herma voor deze mooie blog! Ik hoop je gauw weer te zien in de salon. Het was gezellig:)

  • Ik vond het geweldig bij jullie in de salon. Vakmanschap gecombineerd met oprechte interesse en natuurlijk een vrolijk gezicht is voor mij genieten. Een aanrader dus. Ben blij met mijn nieuwe coupe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

Vijftigenmeer