Regen in September ... dan valt Kerst in December

Cijfers; 2019 cijfermatig analyseren van vijftigenmeer

cijfers statistiek vijftigenmeerCijfers van dit jaar. Mijn cijfers. Ik ben niet zo van de cijfertjes maar misschien is het wel goed af en toe te kijken hoeveel bezoekers ik heb. Op deze manier kan ik meer lezers bereiken die eventueel willen genieten van mijn verhalen, tijdens een lekker kopje koffie of thee.

Cijfers

wat vinden mijn lezers leuk?

Veel mensen zijn geïntrigeerd door cijfertjes. Bewust of onbewust. We hebben graag inzicht. Statistiek; meten is weten. Informatie is dan ineens tastbaar en overzichtelijk. Op mijn blog probeer ik regelmatig de blog-titels te ontleden. Op welke titel wordt het meest op gezocht, wat vinden mijn lezers leuk om te lezen? Wat voor lezers heb ik en waar komen ze vandaan? Welke woorden zou ik beter kunnen gebruiken om bezoekers naar mijn blog te ‘lokken’. Woorden die tot de verbeelding spreken en die emoties bij ons losmaken. Daar ben ik nog niet zo bedreven in.

Vijftigenmeer.nl

cijfers wordpress

wordpress

Je zou kunnen denken dat de bezoekers vanzelf naar je blog komen. Niets is minder waar. Ik probeer via Facebook en Instagram mensen mijn blog te laten bezoeken. Ik heb ook een paar keer in een tijdschrift geschreven (Powervrouw on Tour). Dit heeft mijn veel bezoekers uit de rest van Nederland opgeleverd. Al met al is het vasthouden van bezoekers best een uitdaging. Vooral tussen de professionele blogs zoals Saar, Blogtrommel en Franska. Zij hebben vast andere (betere) cijfers dan ik. Gelukkig is het voor mij alleen maar hobby en verdien ik er geen geld mee. Dat wil ik ook niet. Mijn blog is een uitlaatklep. Daarnaast heb ik me weer een stukje ‘digitaal bestaan’ eigen gemaakt. Werken met WordPress was in het begin best wel een uitdaging kan ik je zeggen. Geduld is ook nog eens niet mijn beste eigenschap. Je snapt het al. Bikkelen achter het toetsenbord.

Inspiratie

cijfers en inspiratieIn het begin dacht ik dat het me aan inspiratie zou ontbreken. Mijn doelgroep zou vast snel verveeld raken door mijn geleuter in de ruimte. Wat nou? ‘Vrouwen in de overgang en vijftigplussers’. Toch zie ik dat mijn grootste lezersgroep tussen de 25 en 34 jaar is. Vreemde cijfers dus. Eigenlijk een compliment dat ook deze lezers de weg naar mijn blog weten te vinden. Het gaat immers meer dan alleen over de overgang. Het gaat ook over mijn leven als moeder, vriendin, collega, dochter en echtgenote. Dat stukje leven van mij gaat niet alleen over opvliegers, spekrollen en rimpels. Recepten, reizen, het solliciteren als ik zonder werk zit en daarnaast de onderwerpen van de levenssneltrein waar we met z’n allen in zitten.

Gemiddelden

veel gelezen

Vanaf het begin blog ik gemiddeld 2 x per week. Publiceren gaat op de woensdag en de zondag tussen 08.00 en 10.00 uur. Op die dagen heb ik ook de meeste bezoekers. Per dag heb ik tussen de 200 en 500 bezoekers. Afhankelijk van het onderwerp.  Skutsjesilen is blijkbaar hot. Op mijn grafiekje zag ik nl. dat ik meer dan 700 bezoekers had bij dat artikel. De artikelen over bijvoorbeeld lengte en knoopsgat volgden met zo ongeveer 400 bezoekers.

In totaal had ik over 2019 105.652 pageviewers; waarvan de meerderheid man. Aldus Google Analytics. Het kan ook zijn dat vrouwen op de laptop of tablet van hun man mijn blog zitten te lezen natuurlijk. Ik vond deze verdeling op z’n minst opvallend. Deze lezende mannen en vrouwen wonen resp. in Nederland, België, Duitsland, de VS en zelfs een paar op Curaçao.

Webhost en andere vormen van hulp

je wilt geen spam

De webhost die alle voor mijn onoplosbare, technische problemen oplost is SOHOSTED. Zonder hen (en een hele goede vriend uit het midden van Nederland) had ik alle hoop al lang laten varen. Soms loop je tegen problemen aan die je niet zelf kunt elimineren. Ik had bijvoorbeeld last van veel spam op mijn blog. Wat daar achter zit snap ik niet en wil het ook niet weten maar als je 35 ongewenste spammails per dag hebt, ben je niet blij. Als deze plaag is bestreden en je krijgt alleen nog maar zuivere reacties van lezers, is de innerlijke rust weergekeerd.

4 reacties

 1. Thea

  Je blog als ‘uitlaadklep’ 😂 is m.i. een goede reden om te bloggen!

  • Herma Westerdiep

   Dank je. Ik vind het inderdaad heerlijk om van me af te schrijven. Soms persoonlijk en soms over dingen die zo maar voorbij komen.

 2. Anna Berg

  Dat zijn cijfers waar menig blogger jaloers op zou zijn. Maar het voornaamste lijken me de uitlaatklep en het blogplezier. Ik haal die cijfers niet maar ik kondig dan ook nergens aan dat ik een logje heb geschreven. Zo probeer ik niet ernstige lurkers en volgers te vermijden.

  • Herma Westerdiep

   Het is voor mij pure hobby. Heb veel geleerd en vind het fijn contact te maken. Wil er geen geld mee verdienen want dan heb je het zelf niet meer in de hand denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑